Bandi Energheia Europa, Premio Energheia Europa

Mednarodni literarni natečaj za najboljšo kratko zgodbo ENERGHEIA 2020

Mednarodni literarni natečaj za najboljšo kratko zgodbo ENERGHEIA 2020

www.rome.embassy.slovenia

Rim, 12. april 2020 – Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu skupaj s Kulturnim društvom Energheia iz Matere in Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru vabi k prijavi na Mednarodni literarni natečaj za najboljšo kratko zgodbo ENERGHEIA 2020.

Tekmovanje Energheia za najboljšo zgodbo se že več kot 25 let odvija v čudovitem srednjeveškem ambientu mesteca Matera, ki se nahaja v italijanski pokrajini Bazilikata, blizu »pete« italijanskega škornja. V zadnjih letih pri nagradi sodelujejo mladi pisatelji in pisateljice iz Francije, Španije, Madžarske, Libanona, Izraela in Palestine, od predlanskega leta pa tudi iz Slovenije.

 mesto Matera

Sodelujejo lahko avtorji, stari med 18 in 30 let, s še neobjavljeno zgodbo, napisano v slovenskem jeziku. Tema je poljubna, dolžina je omejena na 21.000 znakov. Podrobnejše informacije najdete na: http://www.ff.um.si/dotAsset/81503.pdfPrispevke pošljite do 15. maja 2020 na e-naslov tomaz.onic(at)um.si.

Izmed prispelih zgodb bo komisija na Filozofski fakulteti v postopku anonimnega ocenjevanja izbrala tri najboljše, ki bodo ob pomoči Veleposlaništva RS v Rimu prevedene v italijanščino in posredovane poslane organizatorju tekmovanja.

Žirija, v kateri so ugledni italijanski pisatelji in literarni kritiki, bo izmed zgodb slovenskih avtorjev izbrala najboljšo in zmagovalca na stroške organizatorja povabila na slavnostno podelitev nagrad, ki je predvidena septembra 2020 v Materi. Tri najboljše zgodbe bodo objavljene na spletnih straneh društva in v tiskani antologiji, ki jo bodo prejeli tudi avtorji. Več informacij je dostopnih na https://www.energheia.org/.